Evaluări și licențe

Evaluări și licențe

Evaluarea psihologică clinică reprezintă cunoașterea factorilor psihologici cu relevanță pentru starea de sănătate în care se utilizează diferite metode (precum testarea psihologică, interviul clinic, observația directă) și care privește aspectele afective, cognitive,  comportamentale, psihofiziologice precum și pe cele de personalitate și ale mecanismelor de coping, adaptative sau defensive.

Sunt urmărite: starea de sănătate mentală, evaluarea cognitivă, evaluarea comportamentală, evaluarea subiectiv-emoțională, evaluarea personalității si a mecanismelor de coping adaptative /defensive, evaluarea aspectelor psihologice specific cuplului, familiei sau altor grupuri.

 

Hierarchical Personality Inventory for Children – Inventarul ierarhic de personalitate pentru copii – 200 lei

Timp minim alocat – doua ore

Evaluarea personalității copiilor cu vârste între 6 și 13 ani, în Big Five (I Mervielde, Ph.D. Filip de Fruyt, Ph.D).

HiPIC (Hierarchical Personality Inventory for Children) este un instrument destinat evaluării diagnostice a personalității normale a copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani. Testul are la bază consacratul model Big Five.
HiPIC descrie diferențele dintre comportamentele și atitudinile copiilor. Astfel, utilizat în context clinic sau pedagogic, permite evaluarea stilului emoțional, interpersonal, motivațional și comportamental al celor mici, pornind de la cele 5 mari dimensiuni ale personalității.
Pentru detalii accesati HIPIC

 

NEO PI-R – NEO Personality Inventory, Revised – 200 lei

Timp minim alocat – doua ore

Cel mai utilizat și cel mai „în vogă” chestionar de personalitate (Paul T. Costa, Jr., Ph.D., Robert R. McCrae, Ph.D).
Inventarul de Personalitate NEO Revizuit (Revised NEO Personality Inventory, NEO PI-R), este făra doar și poate cel mai celebru, cel mai utilizat și cel mai „în vogă” chestionar de personalitate din psihologia modernă, evaluând constructele clasice ale modelului Big Five. NEO PI-R este atât de consacrat încât el este considerat a fi standardul pentru ceea ce se numește „modelul canonic al Big Five”, în întreaga lume.

Pentru detalii accesati NEO PI-R

 

Scala de evaluare a tulburărilor din adolescență (APS-SF) – 200 lei

Timp minim alocat  –  doua ore.

Scala de evaluare a tulburărilor clinice din adolescență – forma scurtă (APS-SF; Reynolds, 2000) este un instrument de evaluare a psihopatologiei și a problemelor psihosociale cu care se confruntă adolescenții cu vârste între 12 şi 19 ani.
Pentru detalii APS-SF

 

MMSE – Mini-Mental State Examination, Second Edition  – 250 lei

MMSE este un examen clinic standardizat de evaluare a deteriorării cognitive, fiind considerat unul dintre cele mai populare și de încredere instrumente de acest gen.

Deplasarea la domiciliu – 150 lei

Timp de evaluare – 1 ora/ întocmire raport de evaluare  – in funcție de complexitate.

Pentru detalii accesati MMSE